Zespół będzie się składać z długo jeżdżącego dla Intense, Chris’a Kovarik (Austria), Mistrza świata w Junior DH – Ruaridh’a Cunningham (Szkocja), Julien Camellini (Francja) i MAtt’a Simmonds (Anglia). Nowy team będzie rywalizować we wszystkich ważnych wydarzeniach, włączając Puchar Świata UCI i (miejmy nadzieję) Mistrzostwach Świata, jak i Puchar Francji, wyścigi serii Avalanche Trophy, oraz wybrane zawody brytyjskiego NPS. Pierwszym wyścigiem ChainReactionCycles/Intense Racing będzie Sea Otter Classic.

Nigel Page, menedżer zespołu oznajmił:
„Jestem bardzo podekscytowany nowym zespołem i moją rolą menedżera. Chain Reaction Cycles pokazał wielką wizję ustanowienia teamu DH. Ten zespół zabierze nazwę Chain Reaction Cycles na szczyt naszego sportu i da sprawozdanie mediów z całego świata. Mój długi związek z Intense był kluczem do złożenia tego teamu i jestem bardzo zadowolony, że będziemy używać ramy M6. Nie mógłbym życzyć sobie lepszej grupy riderów, i jestem pewny, że moje doświadczenie, jako rowerzysty/zawodnika pomoże nam wycisnąć wszystko z naszego doskonałego teamu. Chris był oczywistym wyborem, jako że był gotowy na zmianę teamu, ale chciał kontynuować jazdę w Intense – jego doświadczenie pomoże młodemu rowerzyście. Ruaridh, Julien i Matt pokazali, że są naprawdę szybcy. W tym zespole będą zdolni kontynuować swój rozwój i jestem pewien, że wiele podium będzie zajętych przez ChainReactionCycles/Intense.”
Jeff Steber, zarządca Intense mówi:
„Jesteśmy zadowoleni byciem częścią nowego Chain Reaction Cycles (CRC) team. To jest wielka okazja, by mieć ramy Intense pod którymś z lepszych zawodników sceny kolarstwa grawitacyjnego. Z ambasadorem Intense, Nigel Page’em za sterem jesteśmy pewni, że to będzie bardzo udane przedsięwzięcie i zespół wyrośnie na jedną z najlepszych drużyn kwalifikujących się do Pucharu Świata.”
Michael Cowan z ChainReactionCycles dodaje:
„W Chain Reaction Cycles ciągle próbowaliśmy być najlepszymi w tym, co robimy. Posiadanie najlepszych jeźdźców na świecie, Mistrzów Świata na pokładzie to sen, który spełnił się dla każdego z Chainreactioncycles.”
A co o tym sądzi Chris Kovarik?
„Po niełatwym poprzednim sezonie, jestem jeszcze głodniejszy zwycięstw niż kiedykolwiek. Jestem zadowolony posiadaniem ChainReactionCycles osłaniającym mnie w 2008 i współpracą dla nowego zespołu, ciągle jeżdżąc dla Intense. Nie mogę się doczekać dostania się na podium w następnym roku.”
Julien Camellini mówi:
„Jeżdżenie dla ChainReactionCycles/Intense jest doskonałą okazją dla mnie. Zawsze śniłam by jeździć na rowerze Intense, M6 wygląda cudnie! Doświadczenie Nigel’a z pewnością będzie pomocne w wyścigach. Gorąco oczekuję rozpoczęcia treningu na mojej nowej maszynie.”
Matt Simmonds dodaje:
„Bycie częścią teamu ChainReactionCycles/Intense jest dla mnie wielkim krokiem. Posiadanie Chrisa Kovarika i Nigla Page jako kolegów po fachu będzie wielką pomocą w osiąganiu przeze mnie celów. Jestem naprawdę podekscytowany jeżdżeniem na moim nowym Intense M6 z ChainReactionCycles. Bądźcie ze mną w 2008!"
Ruadidh Cunningham oznajmia:
„Naprawdę nie mogę się doczekać jeżdżenia dla ChainReactionCycles/Intense w 2008. To jest wielki krok dla mnie w następnm roku, więc jestem zadowolony z ujeżdżania dobrego roweru w moim pierwszym roku jeżdżenia profesjonalnie. Nie mogę się doczekać jeżdżenia wraz z moimi kumplami po fachu i jestem pewien, że to będzie doskonały rok.”

Zawodnicy będą używać ramy Intense, widelców Manitou, hamulców Hayes, obręcz Sun’a, opon Maxxis’a, ochraniaczy 661 i komponentów Burgtec. Reszta sponsorów zostanie ogłoszona już niedługo.

Po więcej informacji wejdźcie na http://www.chainreactioncycles.com
Źródło: Pinkbike