TrialClubNewsy | Galeria Video | Galeria Foto | Nauka | Artki | FAQ Forum

trial- pierwsze kroki

trial- pierwsze kroki

Postprzez stary850 » Śr wrz 09, 2009 4:15 pm

Cześć jestem nowy na forum i zaczynam zabawe z trialem. A oto moje pytanie:1. jakie ćwiczenia pomagają w opanowaniu stójki? 2. Co moge oprucz niej uczyć się na początek?
Ostatnio edytowano Śr wrz 09, 2009 7:41 pm przez stary850, łącznie edytowano 1 raz
stary850
nowy klubowicz
nowy klubowicz

Re: pytanie

Postprzez brooce » Śr wrz 09, 2009 5:13 pm

W stójce - "teoretycznie" ( :P ) - pomagają każde ćwiczenia poprawiające równowagę (na przykład stanie na kołku na jednej nodze). Lecz myślę że najlepszym treningiem będzie... sama stójka :) Na początku pewnie nie będzie Ci wychodzić, ale po paru godzinach prób (czasami krocej) nagle coś zaskoczy i znajdziesz równowagę :D Przynajmniej u mnie tak było :)

Co jeszcze? Myślę że przede wszystkim pivoty (obroty na przednim/tylnym kole) oraz samo podnoszenie kół. Jak załapiesz "o co chodzi" to możesz się pouczyć Kangaroo (podskakiwanie na tylnym kole przy zaciśniętym hamulcu), pedal-cick'ów (podskoki na tylnym z naciskaniem pedału) czy "wjazdu" (czyli jak wjechać na wyższe murki). Czasem przyda się też umiejętność bunny-hop'a ;) Wszystkie te triki znajdziesz w dziale NAUKA ;)

P.S.
Zmień nazwę tematu na bardziej sensowną :D
Come rain or shine, I'm going for ride. No bike - no fun.~~~~~~~~~~~Interpunkcja!!
Tylko czysty rower to zadowolony rower.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Ortografia!!
Dbaj o rower, a rower zadba o ciebie.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Przewodnik po BBCode

REGULAMIN
brooce
morderator
morderator

Styl jazdy: yyy... ostatnio chyba 4x :)
Sprzęt: Dartmoor Creeper + RS Argyle 409

Powrót do biketrial.tricki